Hier vind je jouw 3D-printbestanden voor miniaturen, terrein en meer

Heb jij thuis een 3D-printer staan en wil je graag de miniaturen van jouw personages, kerkers, draken of andere monsters uit jouw rollenspel op tafel toveren? Maar heb je niet de tijd om deze allemaal zelf te ontwerpen in 3D-sculptuurprogrammas, of geen geld om de programma’s te kopen en alles via HeroForge te maken en downloaden? Dan is er toch nog hoop!

Dragonlock-terrein van Fat Dragon Games uit een Humble Bundle van januari 2022, nog beschikbaar via fatdragongames.com

Thingiverse.com is een website waar makers van alle niveaus hun zelfontworpen 3D-figuren en -miniaturen delen. Je vindt hier dan ook veel gratis printbestanden, zoals personages van verschillende fantasierassen, monsters, maar ook middeleeuwse huizen, diverse soorten terrein en zelfs hele kerkers of rioolgangen.

Ook op Printables.com kun je veel figuren vinden. Zo hebben 3D-artiesten MZ4250 en Schlossbauer, al een grote lijst met printbare Dungeons & Dragons-figuren voor je klaarstaan. Zij bieden veel van hun producten gratis aan. Wil je ze toch financieel steunen? Dan kun je terecht bij hun Patreon-sites.

Quasits door Schlossbauer; Hezrou door MZ4250

Heb je wel geld te besteden? Dan heb je natuurlijk ook opties. Op websites zoals Cults.com kun je vaak voor een kleine prijs prachtige designs kopen en daarmee deze artiesten steunen. Daarnaast kun je HumbleBundle in de gaten houden. Hier bieden ze regelmatig voor weinig geld hele pakketten met printbestanden aan. Je kunt dan zelf kiezen hoeveel je ervoor betaalt (vanaf een minimumprijs uiteraard). Als kers op de taart steun je met je bijdrage aan de producten op deze website ook nog het goede doel.

The Tigress door UncannyMinis; Dragonlock-terrein van Fat Dragon Games uit een Humble Bundle van januari 2022; Quasit door Schlossbauer

Let wel goed op de voorwaarden van jouw gedownloade bestanden. Voor niet-commercieel gebruik zijn ze vaak vrij van voorwaarden te gebruiken. Maar ben jij een van de gelukkigen die met kerkermeester zijn je geld verdient, dan is het altijd raadzaam om goed te kijken of je er dan (zonder vermelding) gebruik van mag maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *