Met Hero Forge maak je 3D-afbeeldingen van personages

Heroforge.com is een applicatie waarmee je 3D-afbeeldingen kunt maken van je helden. De app is ontzettend uitgebreid en zo kun je voor je D&D-personage kiezen uit een groot aantal rassen, uitrustingen en wapens. De houding of zelfs in welke hand die welk wapen heeft is naar wens af te stellen. En op de site vind je veel tips en inspiratie. 

Bold aventurer, heroforge.com

Omdat de app zo uitgebreid is kun je hem bijvoorbeeld ook gebruiken voor het ontwerpen van monsters of bazen. Door de verschillende themas—sci-fi, western, historical, enz.—is hij ook te gebruiken voor andere rpg’s. 

Revenant Champion, heroforge.com

Hero Forge is grotendeels gratis en afbeeldingen kunnen online opgeslagen worden of worden gedownload naar je computer. Voor de liefhebbers zijn er ook nog betaalde opties, zoals het laten 3D-printen van je held (miniatuur) of er een 2D-fiche van maken voor gebruik in Virtual Tabletops (VTT’s) zoals bijv. Roll20.

Monk halfing, 2D-fiche

Eén reactie op “Met Hero Forge maak je 3D-afbeeldingen van personages”

  1. […] zelf te ontwerpen in 3D-sculptuurprogrammas, of geen geld om de programma’s te kopen en alles via HeroForge te maken en downloaden? Dan is er toch nog […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *